More Website Templates at TemplateMonster.com!

Stiati ca ?

Prezentare

Suntem scoala generala cu cei mai multi elevi din judetul Arges. Peste 1200 de elevi au ales sa invete in scoala noastra in anul 2010-2011. In ultimii ani numarul acestora a fost in continua crestere.

Suntem singura scoala generala care organizeaza cursuri gratuite pentru elevi, parinti si profesori, acordand certificari in parteneriat cu institutii abilitate.

Suntem singura scoala generala din judetul Arges, care poate acorda Permisul European de Conducere a Computerului, in parteneriat cu ECDL Romania.

Legislatie

Portofoliu ilustrativ

scoala 13 pitesti - portofoliu ilustrativ
Portofoliu ilustrativ cu activitatile derulate de scoala cu parteneri europeni, in perioada 2008-2011.
Scoala nr.13 Pitesti | Sef promotie 2011

Alexe Alexandra Maria
Sefa de promotie 2011

Clasa a VIII-a B
Scoala nr.13 Pitesti | Sef promotie 2010

Rotariu Ionut Alexandru
Sef de promotie 2010

Clasa a VIII-a E
Scoala nr.13 Pitesti | Sef promotie 2009

Perpelea Andreea
Sefa de promotie 2009

Clasa a VIII-a C

Stanciulescu Diana
Sefa de promotie 2008

Clasa a VIII-a D
Scoala nr.13 Pitesti | Sef promotie 2007

Matei Adrian Bogdan
Sef de promotie 2007

Clasa a VIII-a A
Scoala nr.13 Pitesti | Sef promotie 2006

Ghetie-Doncu Georgiana
Sefa de promotie 2006

Clasa a VIII-a
Scoala nr.13 Pitesti | Sef promotie 2005

Grigorescu Irina
Sefa de promotie 2005

Clasa a VIII-a
Scoala nr.13 Pitesti | Sef promotie 2004

Pirje Andreea
Sefa de promotie 2004

Clasa a VIII-a
Scoala nr.13 Pitesti | Sef promotie 2003

Nita Narius
Sef de promotie 2003

Clasa a VIII-a
Scoala nr.13 Pitesti | Sef promotie 2002

Balaceanu Alexandra
Sefa de promotie 2002

Clasa a VIII-a
scoala nr. 13 pitesti

Localizare geografica

Asezata in partea de sud-vest a judetului Arges, in bucla ce desparte cele doua directii de ramificare a drumului spre Olt, intre dealurile ce se ridica din adancurile Vaii Stancei sau a Stancestilor, scoala dispune de imprejurimea unui adevarat "templu al naturii" - Padurea Trivale.
Este situata chiar in inima comunitatii care o sustine si se intinde pe o suprafata de 14.000 mp.

Viziunea

Incredere si performanta intr-o scoala a comunitatii.

Misiunea

Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" este locul unde elevul este vazut ca viitor cetatean al municipiului, si toate activităţile derulate aici il au in centru. Aici, printr-o imbinare armonioasa intre valorile traditionale ale poporului roman si tendintele moderne ale societatii europene, fiecarui elev ii va fi revelata si pusa in valoare orice aptitudine individuala, folosindu-se cele mai moderne metode, in vederea asigurarii unui viitor sigur pentru fiecare.

Tinte strategice de dezvoltare

In cursul anului 2010 a fost propus si adoptat Proiectul de Dezvoltare Institutionala pentru perioada 2010-2015 (revizuit in 2011). In acesta se regasesc cinci tinte strategice:

1. Dezvoltarea aptitudinilor individuale ale elevilor prin promovarea unei oferte educationale centrate pe nevoile si aspiratiile individuale ale acestora;
2. Extinderea seviciilor educationale ale scolii catre comunitate prin activitati de tip "Scoala dupa scoala" si de invatare pe tot parcursul vieţii;
3. Promovarea traditiilor naţionale prin activitati extrascolare derulate in contextul interculturalitatii europene;
4. Valorificarea potentialului individual al fiecarui elev prin promovarea invatamantului de excelenta si al celui de remediere scolara;
5. Crearea unui climat de siguranta fizica si psihica favorabil dezvoltarii armonioase a elevilor.

Oferta educationala 2011-2012

Suntem parteneri intr-o colaborare pe termen lung,
cu parintii, in beneficiul copiilor.

Ne bucuram ca sunteti interesati de scoala noastra, in demersul de a alege o solutie educativa optima pentru copilul dumneavoastra. Scoala Gimnaziala ”MIRCEA CEL BATRAN” - PITESTI va asteapta cu o oferta educationala diversificata si de calitate care sa asigure atingerea standardelor de invatare si promovare a valorilor europene intr-un climat de siguranta fizica si psihica.

Scoala Gimnaziala ”MIRCEA CEL BATRAN” – PITESTI are o oferta educationala diversificata si de calitate care sa asigure atingerea standardelor de invatare si promovare a valorilor europene intr-un climat de siguranta fizica si psihica. Scoala dispune de toate conditiile pentru ca elevii sa poata sa învete temeinic si sa-si dezvolte competente si atitudini ce ii vor permite sa functioneze cu succes, ca adult, într-o societate democratica.

O gama larga de activitati scolare si extrascolare por valorifica si dezvolta talentele si interesele specifice elevilor si vor contribui esential la formarea lui ca personalitate echilibrata si armonioasa, capabila sa traiasca într-o lume moderna si polivalenta.

Scopul principal al Scoalii Gimnaziale ”MIRCEA CEL BATRAN” – PITESTI este acela de a asigura un nivel maxim de educatie pentru fiecare elev prin:
• Formarea competentelor de baza necesare trecerii într-o treapta superioara de educatie si, mai târziu, la viata de adult;
• Organizarea unor demersuri educative si experiente de învatare stimulative si variate, desfasurate în clasa si în afara ei si care ofera oportunitati de a participa la activitati artistice, culturale, sportive si de a lucra cu o varietate de materiale, resurse si echipamente;
• Asigurarea dezvoltarii depline a potentialului, talentelor si intereselor specifice fiecarui elev, prin activitati de învatare organizate astfel încât fiecare copil sa-si puna în valoare abilitatile si cunostintele proprii, experimentând, în acelasi timp, avantajele cooperarii si ale sprijinului reciproc;
• Încurajarea asumarii responsabilitatii pentru activitatea si atitudinea proprie, printr-un sistem coerent de evaluare;
• Cultivarea respectului pentru puncte de vedere si idei diferite în cadrul unor strategii didactice de învatare bazate pe discutii, dezbateri si reflectii, prin utilizarea metodelor activ-participatine;
• Crearea unui mediu educational prietenos, în care fiecare elev sa se simta în siguranta fizica si psihica, valorizat si responsabilizat, participant activ la propria formare.

 • Consiliere psihologica | www.psihoeducational.ro

  Consiliere psihoeducationala

  Prin activitatea sa, Cabinetul de consiliere si asistenta psihoeducational isi propune sa creeze o atitudine pozitiva a elevilor fata de propria persoana, scoala, familie si comunitate.

 • Biblioteca si sala de lectura

  Biblioteca scolii are peste 20.000 de volume, in trei corpuri: cu volume in limba romana, in limba franceza si limba engleza.

 • Zilele scolii

  In fiecare an Zilele scolii sunt prilej de sarbatoare pentru elevi, parinti si cadre didactice. Un numar foarte mare de elevi se implica in activitatile organizate cu acest prilej.

INCREDERE SI PERFORMANTA INTR-O SCOALA A COMUNITATII

scoala13pitesti