ProiecteProiect judetean ”Ion Creanga”, ediția 2019

CONCURSUL JUDEŢEAN DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ „CUVINTE ALESE” pentru elevii din clasele III-VIII și SIMPOZIONUL JUDEȚEAN cu tema ”IMPORTANȚA LECTURII ÎN DEZVOLTAREA CREATIVITĂȚII” sunt activități organizate în cadrul PROIECTULUI EDUCAŢIONAL JUDEȚEAN  ”ION CREANGĂ”, proiect aprobat în Calendarul Activităților Educative Extrașcolare I.S.J. Argeș, Nr. 1251/19.02.2019, pentru anul școlar 2018-2019, semestrul al II-lea, pozitia 36, organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești.

Atașat aveți regulamentul de desfășurare și organizare a concursului și simpozionului.

Activitățile se vor desfășura în data de 23 martie 2019.

Data limită de înscriere este 20 martie 2019.

ARGUMENTUL PROIECTULUI

Limba română, cu fiecare dintre compartimentele sale – citirea, scrierea, gramatica – oferǎ noi şi ample posibilitǎţi pentru cultivarea vorbirii. Însuşirea corectă a limbii române de către elevi are repercusiuni în întregul proces al formării şi dezvoltării lor intelectuale.

Credem cu tărie că imaginația copiilor atât de bogată trebuie valorificată, deoarece ei răspund chemării întotdeauna. Reușesc să te surprindă, se gândesc de multe ori la unele lucruri care, nouă, profesorilor, nici nu ne treceau prin minte. Aceste impulsuri sau sclipiri trebuie încurajate.

Prin organizarea concursului „Cuvinte alese” dorim să-i introducem pe elevi în magia ortografiei şi a lexicului limbii române, să-i facem capabili să-și utilizeze în mod eficient și creativ capacitățile proprii.

Proiectul a apărut ca o necesitate de dezvoltare a atitudinii de relaționare a elevilor cu ei înșiși și cu ceilalți.

Vă așteptăm cu drag!

Echipa de proiect

Mar 13th, 2019Concurs judeţean 2 martie 2019

Concursul județean de creație plastică cu participare directă "VIAŢA ÎN VERDE" este aprobat în CAEEJ pentru anul scolar 2018-2019, semestrul al II-lea, pozitia 11 și este organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit "Altina" Pitești.

Atașat puteți vizualiza rezultatele elevilor la această ediție.

FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANŢILOR!

Elevii participanți au avut posibilitatea să demonstreze originalitate și creativitate, prin realizarea de lucrări plastice pe teme de mediu.

TEMA PROPUSĂ PENTRU CONCURS LA EDIȚIA a III-a, 2019 a fost ”Lumea florilor”.

Concursul propus de acest proiect se numără printre multiplele posibilități de realizare a educației pentru mediu, care promovează formarea unui comportament „pro” mediu, prin activități puse în practică, direct de copii. Lucrările realizate de copii prin utilizarea tehnicilor plastice au fost organizate într-o expoziție.

10912345678

Mar 1st, 2019La mulți ani România la ceas de centenar

CENTENARUL MARII UNIRI LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN” PITEȘTI

Prof. Șerbănică Arina, Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” Pitești

 

La 1 decembrie 1918 s-au aniversat 100 de ani de la realizarea României Mari, un moment istoric pentru poporul român iar realizarea acestui ideal ne-a făcut datori să îl marcăm prin activități specifice la nivelul școlii. Astfel, elevii, purtători ai valorilor și tradițiilor românești, au devenit părtași la istoria națională a României. Ei reprezintă viitorii cetățeni ai țării, conducătorii zilei de mâine, și trebuie să pornească în viață cu dragostea pentru patrie și mândria de a fi român.

Activitățile desfășurate de școala noastră la acest ceas aniversar au vizat dezvoltarea spiritului civic al elevilor prin angrenarea lor în activități cu caracter divers, legate în special de istorie. Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit de toți elevii, începând cu clasele pregătitoare, elevii claselor I-IV și terminând cu elevii de gimnaziu.

Programul a cuprins, în primul rând, activități desfășurate pe clasă sub îndrumarea cadrelor didactice (dansuri populare, expoziții de pictură, cântece patriotice, paradă a costumelor populare, scenete, etc.). Una dintre cele mai interesante activități a fost “100 de …” la care elevii au realizat desene, machete, diverse obiecte din 100 de bețișoare, steluțe, imagini decupate, etc.

Ne mândrim cu Parada costumului popular, un moment special în programul Centenarului Marii Uniri dar și un proiect județean derulat de școala noastră cu succes. Elevi din învățământul primar au prezentat costume populare din diferite zone ale țării, momentul fiind rezultatul unei foarte bune colaborări între profesori și părinți.

Cel mai important moment din program a fost festivitatea cultural-artistică coordonată de profesorii de istorie din școală care a avut loc la sala de festivități și la care au participat reprezentanți ai elevilor din toate clasele, cadre didactice și părinți. Programul a cuprins scenete, poezii, cântece patriotice,  dansuri populare.

Școala noastră a colaborat în cadrul acestor manifestări cu Organizația Națională Cercetașii României, Centrul local “Dacia Felix”. Cercetașii de la centrul local, elevi ai Școlii Gimnaziale “Mircea cel Bătrân” Pitești dar și ai altor școli din Argeș, au confecționat 120 de cocarde tricolore și decorațiuni pentru sala de festivități.

Aceste manifestări s-au desfășurat în perioada 26 – 29 noiembrie și au adus, pentru câteva zile, un puternic sentiment patriotic în rândul elevilor, învățându-i să prețuiască valorile poporului român, și să conștientizeze importanța acestui eveniment istoric.

Dec 5th, 2018Concurs judetean - 15 decembrie 2018

Am afişat rezultatele elevilor, subiectele şi baremele ediţiei a XI-a, 15 decembrie 2018.

Felicitări tuturor participanţilor!

Concursul judeţean "Copii sănătoşi şi frumosi", ediţia a XI-a, este o activitate organizată în cadrul Proiectului Educaţional Judeţean ”Igiena  - factor important în dezvoltarea personalităţii elevilor”, proiect inițiat de Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân”, Pitești.

Concursul este cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Extraşcolare al I.S.J. Argeş, anul şcolar 2018-2019, semestrul I, la poziţia 67 și se adresează elevilor din clasele I-IV.

Vă prezentăm câteva dintre desenele elevilor realizate la proba de creație, lucrări prin care au reușit să ne transmită mesaje clare, relevante, creative și originale.

123658479111215 ORB1013141617181922232021242526292827

 

Dec 4th, 2018Călătorie în uimitoarea lume a poveștilor

Am afişat rezultatele, subiectele şi baremele.

Felicitări tuturor participanţilor!

CONCURSUL JUDEŢEAN de creație literară și plastică „CĂLĂTORIE ÎN UIMITOAREA LUME A POVEȘTILOR”, ediția a II-a, 19 mai 2018este aprobat în CAEEJ pentru anul scolar 2017-2018, semestrul al II-lea, poziția 144, organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești.

Concursul este cu participare directă și se adresează preșcolarilor, elevilor din clasele primare și clasele gimnaziale.

Vă prezentăm câteva dintre lucrările elevilor participanți:

 1

234568

May 3rd, 2018Concursuri județene 9 și 12 mai 2018

Vă invităm să participați la CONCURSURILE JUDEŢENE „LA PAS PRIN EUROPA”, ediția a IV-a, 9 mai 2018  și ”CĂLĂTOR PRIN EUROPA” ediția a X-a, 12 mai 2018, aprobate în CAEEJ pentru anul scolar 2017-2018, semestrul al II-lea, pozițiile 124 și 129 , organizate de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești.

Atașat aveți regulamentele de organizare, fișele de înscriere și acordurile de parteneriat.

Va așteptăm cu drag!

Echipa de proiect

Apr 22nd, 2018Proiect județean ”ION CREANGĂ”

Am afișat rezultatele, subiectele și baremele, ediția 2018.

MULT SUCCES!

CONCURSUL JUDEŢEAN DE LITERATURĂ „CUVINTE ALESE” pentru elevii din clasele III-VIII și SIMPOZIONUL JUDEȚEAN cu tema IMPORTANȚA LECTURII ÎN DEZVOLTAREA CREATIVITĂȚII sunt activități organizate în cadrul PROIECTULUI EDUCAŢIONAL JUDEȚEAN  ”ION CREANGĂ”, proiect aprobat in CAEEJ Argeș pentru anul școlar 2017-2018, semestrul al II-lea, pozitia 93, organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești.

Atașat aveți regulamentul de organizare a concursului și simpozionului.

ARGUMENTUL PROIECTULUI

Limba română, cu fiecare dintre compartimentele sale – citirea, scrierea, gramatica – oferǎ noi şi ample posibilitǎţi pentru cultivarea vorbirii. Însuşirea corectă a limbii române de către elevi are repercusiuni în întregul proces al formării şi dezvoltării lor intelectuale. 

Credem cu tărie că imaginația copiilor atât de bogată trebuie valorificată, deoarece ei răspund chemării întotdeauna. Reușesc să te surprindă, se gândesc de multe ori la unele lucruri care, nouă, profesorilor, nici nu ne treceau prin minte. Aceste impulsuri sau sclipiri trebuie încurajate.

Prin organizarea concursului „Cuvinte alese” dorim să-i introducem pe elevi în magia ortografiei şi a lexicului limbii române, să-i facem capabili să-și utilizeze în mod eficient și creativ capacitățile proprii.

Proiectul a apărut ca o necesitate de dezvoltare a atitudinii de relaționare a elevilor cu ei înșiși și cu ceilalți.

Vă așteptăm cu drag!

Echipa de proiect

Apr 10th, 2018Învață de mic să utilizezi calculatorul

ANUNȚ! Am afişat rezultatele, subiectele şi baremele.

Felicitări tuturor participanţilor!

CONCURSUL JUDEŢEAN „MICA OLIMPIADĂ DE INFORMATICĂ” pentru elevii claselor III-VIII și SIMPOZIONUL JUDEȚEAN cu tema ”Competențe digitale și programare creativă – o abordare integrată în gimnaziu”, sunt activități organizate în cadrul PROIECTULUI EDUCAŢIONAL JUDEȚEAN  ”Învață de mic să utilizezi calculatorul”, ediția a XIX-a, 19 mai 2018, aprobat in CAEEJ Argeș pentru anul scolar 2017-2018, semestrul al II-lea, pozitia 96, organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești.

Atasat aveti regulamentele de organizare a concursului și simpozionului, fișele de inscriere.

ARGUMENTUL PROIECTULUI

Fiecare copil ar trebui să beneficieze de oportunitatea de a învăța bazele informaticii încă din școala primară. În stadii avansate ale educației, ar trebui să fie capabili să se specializeze pe această disciplină.

Orice societate informatizată are nevoie de tot mai mulți specialiști în domeniul IT&C care să fie capabili să programeze/să utilizeze eficient calculatorul pentru a simplifica munca, pentru a cerceta sau a experimenta. Cum tinerii români s-au dovedit competitivi, atât în țară, cât și în străinătate, considerăm că activitățile din acest domeniu sunt bine venite, confirmând și totodată crescând performanța acestora.

Pentru elevul de azi, calculatorul are din ce în ce mai puține secrete și este utilizat mai mult pentru jocuri și Internet. De aceea considerăm acest proiect o provocare pentru elevii din ciclul primar și gimnazial care trebuie să demonstreze că știu să utilizeze calculatorul, că sunt familiarizați cu aplicațiile, că sunt creativi și inventivi în realizarea unor produse sau a unor mici programe și nu în ultimul rând că sunt pregătiți pentru viitor.

Tema simpozionului este o abordare integrată a predării informaticii în gimnaziu, investighează diferitele metode de predare a competențelor digitale și lansează o provocare pentru profesorii de informatică de a găsi soluții creative, eficiente, novatoare pentru a-i înzestra pe copii cu un set complet de competențe și cunoștințe, de a-i învăța bazele informaticii, incluzând programarea, în completarea competențelor ce țin de alfabetizarea digitală și tehnologia informației.

Și iată cateva imagini surprinse în timpul probelor de concurs, precum și capturi de ecran cu rezolvari inedite... ale elevilor pasionați de Scratch!

scratch2scratch3

scratch1

236154

Apr 10th, 2018Destinations Francophones

Va invitam sa participati la CONCURSUL JUDEŢEAN PE TEMA FRANCOFONIEI „DESTINATIONS FRANCOPHONES” organizat în cadrul PROIECTULUI EDUCAŢIONAL JUDETEAN  Le français - une langue, un monde, ediția a IV-a - 31 martie 2018, aprobat in CAEEJ pentru anul scolar 2017-2018, semestrul al II-lea, pozitia 72, organizat de Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" Pitesti.

Atasat aveti regulamentul de organizare, fisa de inscriere și acordul de parteneriat.

Va asteptam cu drag!

Echipa de proiect

 

Mar 17th, 2018Concurs judetean - 24 martie 2018

Am afişat rezultatele, premiile, subiectele și baremele -  editia 2018 (Download attachments).

FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANŢILOR!

Concursul judetean "Zâmbet sfios de primăvară", ediția  a III-a - 24 martie 2018 este aprobat in CAEEJ pentru anul scolar 2017-2018, semestrul al II-lea, pozitia 100 și este organizat de Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" Pitesti.

Vă prezentăm câteva dintre lucrările elevilor participanți:

41

32

57

6

89desen3desen7desen9desen12desen16desen17

Mar 11th, 2018
Page 1 of 2